Τορτελίνια σε αρωματική σάλτσα με μοτσαρέλα

2014-03-02 20:39
Τορτελίνια σε αρωματική σάλτσα με μοτσαρέλα
 
 
Συνταγή που ξεμυαλίζει όσους τη δοκιμάζουν. Η συμπύκνωση (σιγοβράσιμο) της σάλτσας σε χαμηλή φωτιά για 45΄ τη μετατρέπει σε μια παχύρρευστη κρέμα ντομάτας.
Εκτέλεση

Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε κατσαρόλα το σκόρδο για 2΄, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και ζάχαρη. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα για 45΄, να δέσει. Στο μεταξύ βράζουμε τα τορτελίνια και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε στην αρωματική σάλτσα ντομάτας, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κυβάκια μοτσαρέλας. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο και βασιλικό.


Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά
 

Υλικά συνταγής


  • 500 γραμμ. τορτελίνια (με κρέας)
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1½ κιλό φρέσκες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. δυόσμος
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλ. παρμεζάνα
  • 250 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κυβάκια (ή ταλαγάνι Μεσσηνίας ή χαλούμι κυπριακό -πάντως ένα μαστιχωτό τυρί)