Στιλάτες πατάτες με κόλιαντρο

2014-02-25 17:10

Συστατικά

  • 5-6 πατατούλες κομμένες μακρόστενες για τηγάνισμα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (μπορείς να βάλεις και 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 10 φυλλαράκια κόλιαντρο πλυμένα και ψιλοκομμένα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC

  • 2

    Στρώσε μια λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και ράντισε με ελαιόλαδο! Βάλε τις πατάτες σε μπολ με κρύο νερό για λίγα λεπτά

  • 3

    Στράγγιξε και στέγνωσε τις πατάτες με χαρτί κουζίνας. Ράντισε με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπιπέρωσε

  • 4

    Στρώσε στη λαδόκολλα. Ιδανικά θα ήταν να τις βάλεις σε σχάρα για να κυκλοφορεί ο αέρας και από το κάτω μέρος της πατάτες

  • 5

    Ψήσε για 20-25 λεπτά να γίνουν οι πατατούλες σου τραγανές. Αν δεν μπορείς να τις βάλεις σε σχάρα, φρόντισε να γυρίσεις τις πατάτες στο μισό χρόνο

  • 6

    Αφού οι πατάτες είναι έτοιμες σέρβιρε με τριμμένο κόλιαντρο

  • 7

    Το μικρό γυάλινο βαζάκι με ένα κομμάτι λαδόκολλα είναι ιδανικός τρόπος σερβιρίσματος