Στιλάτες πατάτες με κόλιαντρο
2014-02-25 17:10
Συστατικά
- 5-6 πατατούλες κομμένες μακρόστενες για τηγάνισμα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (μπορείς να βάλεις και 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο)
- Αλάτι, πιπέρι
- 10 φυλλαράκια κόλιαντρο πλυμένα και ψιλοκομμένα
Τρόπος μαγειρέματος
- 1
Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
- 2
Στρώσε μια λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και ράντισε με ελαιόλαδο! Βάλε τις πατάτες σε μπολ με κρύο νερό για λίγα λεπτά
- 3
Στράγγιξε και στέγνωσε τις πατάτες με χαρτί κουζίνας. Ράντισε με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπιπέρωσε
- 4
Στρώσε στη λαδόκολλα. Ιδανικά θα ήταν να τις βάλεις σε σχάρα για να κυκλοφορεί ο αέρας και από το κάτω μέρος της πατάτες
- 5
Ψήσε για 20-25 λεπτά να γίνουν οι πατατούλες σου τραγανές. Αν δεν μπορείς να τις βάλεις σε σχάρα, φρόντισε να γυρίσεις τις πατάτες στο μισό χρόνο
- 6
Αφού οι πατάτες είναι έτοιμες σέρβιρε με τριμμένο κόλιαντρο
- 7
Το μικρό γυάλινο βαζάκι με ένα κομμάτι λαδόκολλα είναι ιδανικός τρόπος σερβιρίσματος