Μελιτζανοσαλάτα με γιαούρτι

2014-02-23 19:37

Συστατικά

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • ¼ του φλιτζανιού κόλιαντρος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αποξηραμένη τσίλι πιπεριά , πολύ ψιλοκομμένη, κατά βούληση
  • ½ κουταλιά του γλυκού κουρκουμάς ή κάρυ σκόνη
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού καπνιστή ή απλή πάπρικα

Οδηγίες

Βήμα1

Κόβουμε την μελιτζάνα στη μέση κατά μήκος και την ακουμπάμε με τις κομμένες πλευρές πάνω σε αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 20- 25 λεπτά μέχρι να σκάσει η φλούδα ελαφρά και να μαλακώσει η ψίχα.

Βήμα2

Αφήνουμε την μελιτζάνα να κρυώσει και βγάζουμε την φλούδα. Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι την ψίχα και την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα3

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε για να ενωθούν οι γεύσεις. Σερβίρεται σκέτη σαν συνοδευτικό ή σαν κρύα σάλτσα σε ρύζι ή ζυμαρικά.