Μαστέλο Σίφνου

2014-02-23 17:28

Συστατικά

  • 2-3 κιλά αρνάκι κομμένο σε μερίδες

  • 2 λίτρα Κόκκινο κρασί

  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο

  • Αλάτι, πιπέρι

  • Κληματόβεργες

  • Πατάτες (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ξέπλυνε το κρέας με το κρασί και αλατοπιπέρωσε

  • 2

    Πασπάλισε το με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο

  • 3

    Πάρε ένα πήλινο με καπάκι ή γάστρα και στρώσε στον πάτο χιαστί τις κληματόβεργες

  • 4

    Πάνω βάλε τα κομμάτια το κρέας και στο τέλος στρώσε όλη τη γάστρα με πατάτες λεπτοκομμένες σε φετούλες. Αν δεν βάλεις πατάτες μπορείς να καλύψεις το κρέας με μπόλια

  • 5

    Κατάβρεξε με 1 -2 ποτηράκια κόκκινο κρασί σκέπασε με λαδόκολλα όλη την επιφάνεια και μην σκεπάσεις με το καπάκι

  • 6

    Βάλε στο φούρνο σους 200oC για μία ώρα και στη συνέχεια χαμήλωσε στους 120oC για 2-3 ώρες τουλάχιστον.