Μαστέλο Σίφνου
2014-02-23 17:28
Συστατικά
-
2-3 κιλά αρνάκι κομμένο σε μερίδες
-
2 λίτρα Κόκκινο κρασί
-
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Κληματόβεργες
-
Πατάτες (προαιρετικά)
Τρόπος μαγειρέματος
-
1
Ξέπλυνε το κρέας με το κρασί και αλατοπιπέρωσε
-
2
Πασπάλισε το με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο
-
3
Πάρε ένα πήλινο με καπάκι ή γάστρα και στρώσε στον πάτο χιαστί τις κληματόβεργες
-
4
Πάνω βάλε τα κομμάτια το κρέας και στο τέλος στρώσε όλη τη γάστρα με πατάτες λεπτοκομμένες σε φετούλες. Αν δεν βάλεις πατάτες μπορείς να καλύψεις το κρέας με μπόλια
-
5
Κατάβρεξε με 1 -2 ποτηράκια κόκκινο κρασί σκέπασε με λαδόκολλα όλη την επιφάνεια και μην σκεπάσεις με το καπάκι
-
6
Βάλε στο φούρνο σους 200oC για μία ώρα και στη συνέχεια χαμήλωσε στους 120oC για 2-3 ώρες τουλάχιστον.